Dziś mam dla Was przepis na koktajl, który przygotowałam w miseczce. Dzięki temu mogłam ułożyć na koktajlu dodatkowe pyszne składniki. Taki posiłek jest świetnym pomysłem na śniadanie – awokado i orzechy to wspaniałe źródło dobrych tłuszczów, zaś banany są pełne łatwo przyswajalnych węglowodanów. Po takim śniadaniu na pewno będziecie mieli mnóstwo energii – polecam!
Składniki:
pół dojrzałego awokado
3 banany
dwie łyżki wiórków kokosowych
1 łyżka młodego jęczmienia
dwa świeże daktyle
pół szklanki mleka sojowego (można dać inne mleko roślinne)
garść orzechów (u mnie nerkowce i migdały)
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki (poza 1 bananem i orzechami) zblendować na gładki mus. Udekorować orzechami i owocami.