Niedawno uzupełniając zapasy zrobiłam listę potrzebnych rzeczy i pomyślałam, że taka lista może być też przydatna dla Was, czytelników mojego bloga. Poniżej przedstawiam zatem listę składników, które warto mieć w swojej kuchni. Jest to lista wyłącznie tych produktów, które można bez problemu długo przechowywać w szafce.
Moja lista zakupów:
• Kakao ciemne o obniżonej zawartości tłuszczu
• Czekolada gorzka, min. 60 proc. kakao
• Olej kokosowy extra virgin
• Mleko kokosowe w puszcze
• Makaron ryżowy
• Makaron penne razowy
• Komosa ryżowa
• Nasiona dyni
• Nasiona sezamu
• Nasiona słonecznika
• Daktyle suszone
• Wiórki kokosowe niesiarkowane
• Rodzynki
• Żurawina suszona
• Orzechy: laskowe, włoskie, migdały, nerkowce
• Nasiona chia
• Nasiona babki płesznik
• Siemię lniane
• Siemię lniane złote
• Spirulina
• Mąka orkiszowa
• Mąka żytnia razowa
• Zioła i przyprawy: bazylia, oregano, chili, kurkuma, papryka słodka, papryka ostra, curry, cynamon
• Płatki owsiane zwykłe
• Kasza jaglana
• Miód
• Syrop klonowy
• Oliwa z oliwek extra virgin
• Czosnek